5D Design Creatorm5ddesigncreator

De 5D instructiefilms vallen nu onder het 'Gearchiveerde instructiefilm' abonnement. Dit betekent dat er geen Live onlline lessen meer gegeven worden en geen directe nieuwe aanvulling van de instructiefilms. Voor vragen en ondersteuning met persoonlijke instructiefilms staan we wel nog altijd voor u klaar! Wenst u uw abonnement om te zetten naar de Gearchiveerde abonnement (alleen 5D lessen) dan horen we dit graag van u.

Deze module wordt gebruikt voor het maken van motieven. Hier kan vanaf een afbeelding of vanuit een eigentekening een stekenpatroon gemaakt worden. Om deze als borduurmotief uit te borduren.

Gebruik de ExpressDesign Wizard om automatisch een ontwerp te maken van een afbeelding of tekening. Gebruik clip-art of maak uw eigen afbeeldingen en tekeningen. Maak prachtige bordurmotieven met speciale kantfuncties. Maak extra ontwerpgebieden met de FreeHand™- functies. Versier uw borduurmotieven met uw eigen machinesteekmotieven. Probeer de schitterende speciale opvuleffecten zoals radiaal opvullen of opvullen met spiralen of vormen. Maak reliëf in gebieden met persoonlijke markeringen en gebruik variërende steekdichtheden voor prachtige schaduweffecten.


Januari 2018 - Gradient verloop in motief (Live online les)

Januari 2018  Gradient verloop

In de module Design Creator is het mogelijk om een een gradient verloop in een motief te maken. Dit verloop is in dichtheid van het opvulpatroon. In deze online les wordt gegeken naar een enkel kleur verloop.

 


December 2017 - Embossing techniek - naaimachine (Live online les)

LOL december 2017  Embossing naaimachine

De embossing techniek geeft een mooie diepte in de stof en het motief. Dit is alleen mogelijk bij dikkere stoffen zoals een fleece, badstof, velours of een wolvilt. Belangrijk is wel om met avalon (wateroplosbare dunne versteviging) te werken, om te voorkomen dat de stof tussen de steken door komt.

 


Afbeelding omzetten naar een lijnen motief (vraag Christianne)

Afbeelding omzetten naar een lijnenmotief

Het omzetten van een afbeelding van een lijnmotief is het makkelijkst na het omzet van de afbeelding naar een svg afbeelding. Dit kan op de website Online-Convert

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


November 2017 - Applicatie motief - Vleermuis (Live online les) 

LOL november 2017  Vleermuis applicatie

Bij het ontwerpen van een applicatiemotief, bestaand uit meerdere applicatie onderdelen kan met de Break Apart (openbreken) functie het motief vereenvoudigd worden. Daarbij wordt besproken hoe een applicatiemotief onderdeel een onderbroken rand kan krijgen.

 


Oktober 2017 - Crazy with stitches (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In de module Design Creator kunnen we van een simpele afbeelding, toch een heel apart motief maken. Dit door gebruik te maken van verschillende opvul technieken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


September 2017 - Digitaliseren Zeilboot (Live online les)

september 2017  zeilboot

In de module Design Creator digitaliseren we een afbeelding van een zeilboot. Dit door eerst door de software automatisch een motief te laten maken met Express Embroidery en vervolgens zelf het motief te verfijnen met onder andere de functie Multi-Wave fill.

 


September 2017 - Snijnaaldenset - Cutwork (Live online les)

5D LOL 2017 09 Snijnaalden kit  open borduurwerk

In de module Design Creator kan een afbeelding getekent worden en vervolgens omgezet wroden naar een motief. In deze les doen we dat met een ster, waar in het midden (met behulp van de snijnaaldenset) een binnenvorm uitgehaald wordt. Welke stappen zijn belangrijk en hoe worden de snijnaalden geconfigureerd.

 


Juni 2017 - Vintage Motief (Live online les)

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Stiksteekring toevoegen en cirkel tekenen

Stiksteekring toevoegen en cirkel tekenen

Het maken van mooie strakke vormen zoals cirkels, is vanuit de vrije hand soms lastig. Met de Stiksteekring en het tabblad tekenen.


Aan- en afhechtsteken toevoegen in ontwerpbestand

Aan en afhechtsteken toevoegen in ontwerpbestand

Per onderdeel kunnen aan- en afhechtsteken toegevoegd worden in een ontwerpbestand (.can). Deze blijven daarna ook bewaard na eventuele extra wijzigingen.


Ontwerpen invoeren (.can)

Ontwerp bestand invoegen (can)

Voeg een extra of nieuw ontwerp bestand (.can) aan het ontwerp motief waar in gewerkt wordt. Dit met behulp van de functie Ontwerpen invoegen. Dit is de groene camera.


Ontwerpbestand vergroten en verkleinen (.can bestand)

Ontwerpbestanden vergroten en verkleinen

Het vergroten of verkleinen van een motief kan het beste gedaan worden vanuit een ontwerp bestand (.can). Hierdoor blijven opvulvakken en steekrichtingen etc. het best behouden.


.pfd converteren naar een .jpg

pdf converteren naar afbeelding

Vaak worden afbeeldingen om te digitaliseren aangeleverd in een .pdf. Dit formaat kunnen we helaas voor het digitaliseren niet inlezen. In deze instructiefilm wordt uitgelegd hoe de .pdf omgezet kan worden naar .jpg. Download de gratis adobe pdf reader hier


Applicatielijnen samenvoegen

Applicatielijnen samenvoegen

Bij het maken van meerdere applicaties in één motief of meerdere onderdelen in een applicatie kan het handig zijn om de volgorde aan te passen. Dit kan in de Design Creator met de functie Losbreken.


Applicatatiesteken maken

Applicatiesteek maken

Ontwerp een applicatiepatroon of wijzig een bestaande lijn of opvulvak naar een applicatielijn. Dit alles in de design Creator. In het voorbeeld wordt ontworpen aan de hand van een afbeelding.


Januari 2015 - Ontwerpen applicatie motief (Live online les)

Januari 2015  Ontwerpen applicatie motief

Bekijk de Live Online Les van 8 januari 2015 hier terug. Tijdens deze les hebben we gezien hoe van een afbeelding een applicatie motief gemaakt kan worden. Dit in de module Design Creator.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


Digitaliseren satijnsteek letters - Vraag Petra

Satijnsteek letters digitaliseren

Petra wilde graag van letters op een trouwkaart satijnsteek letters maken. In deze een instructiefilm wordt uitgelegd hoe dit gedaan wordt met de doorlopende kolom binnen de design Creator. Tevens wordt er gewerkt met een sprongsteek.


April 2015 - Opvulvlakken (Live online les)

April 2015  Opvulvlakken

Tijdens deze les hebben de mogelijkheden voor de verschillende opvulpatronen besproken. Deze opvulvakken worden ingesteld binnen de Design Creator, de ontwerp module binnen de 6D software.


November 2015 - Eigenschappen opvullingen (Live online les)

November 2015  Eigenschappen opvullingen

Bij het maken van een opvulpatroon zijn er verschillende instellingsmogelijkheden en patroon eigenschappen. Tijdens deze les wordt daar aandacht aan besteed.


Multiwave Fill

MultiWave Fill

De opvulling MultiWave fill geeft de mogelijkheid om parallel lopende lijnen of motieflijnen in een gebied te plaatsen. Deze worden beïnvloed door een hulplijn.


September 2016 - Tekenen van lijnen en vakken (Live online les)

September 2016  Tekenen van lijnen en vakken

Het tekenen van lijnen en vakken maakt het mogelijk om zelf ontwerpen te digitaliseren. Waar moet bij het maken hiervan rekening gehouden worden en hoe komen lijnen en vakken tot stand?


Oktober 2016 - Simpele afbeelding digitaliseren (Live online les)

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

Het inladen van een simpele afbeelding (met kleine correcties) en omzetten naar een borduurmotief wordt in deze online les besproken. Gekeken wordt naar een lijnen motief en een opgevuld motief. Download de afbeelding van het varken hier.


November 2015 - Filmstrip en borduurvolgorde (Live online les)

November 2015  Filmstrip en borduurvolgorde

Bij het digitaliseren van een borduurmotief binnen de Design Creator, staat de volgorde van de objecten in de filmstrip weergegeven. In deze Live online les kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van deze filmstrip.


Overlappende gebieden opschonen - Dame - Vraag Bea

Overlappende gebieden opschonen  Dame

In dit .can bestand (ontwerpbestand) staan veel gebieden die over elkaar heen borduren. Hoe kan dit aangepast worden en waar moet rekening mee gehouden worden. In deze instructiefilm komen het plaatsen van extra punten, het invoegen van een 'gat' en het aanpassen van gebieden aan bod.


Januari 2017 - Felting patroon (Live online les)

Januari 2017  Felting patroon

Bij het werken met de Felting embroidery set. Ofwel de punch of vilt set, zijn bepaalde instellingen voor een borduurpatroon belangrijk. In deze online les bekijken we de mogelijkheden en de juiste manier van instellen.


Logo borduren op bruidssok - Vraag Carine

Logo borduren op bruidssok

Carine wilde graag het logo op een trouwkaart omzetten naar een borduurpatroon om dit op de bruidssokken te borduren. In deze een instructiefilm wordt uitgelegd hoe dit gedaan wordt met de doorlopende kolom en een drievoudige steek binnen de design Creator.


Oktober 2015 - Digitaliseren afbeelding (Live online les)

Oktober 2015  Digitaliseren afbeelding

Bij het digitaliseren van een afbeelding komen een aantal belangrijke details kijken. In deze online les wordt er gekeken naar de mogelijkheden en overwegingen die gemaakt moeten worden bij het digitaliseren. Er is aandacht besteed aan de juiste functie en het maken van sprongsteken.


Juli 2016 - Digitaliseren afbeelding Slipper (Live online les)

Juli 2016  Digitaliseren afbeelding Slipper

Een afbeelding handmatig digitaliseren vanuit de module Design Creator. Wat is een juiste volgorde en hoe kiezen we een opvulpatroon en de richting daarvan.

Download de afbeelding van de slipper hier.


April 2016 - Yarn Couching set (Live online les)

April 2016  Yarn Couching set

Uitleg over de Yarn Couching set ofwel de draden opnaaiset. Dit is een optioneel accessoire om een woldraad boven op een textiel te borduren. Dit kan uit de vrije hand of in een borduurmotief. In deze live online les wordt ook uitleg gegeven over het ontwerpen van een borduurmotief voor het vast zetten van de woldraad.


Februari 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) (Live online les)

Februari 2016  Cutwork needles (snijnaalden)

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Maart 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) vervolg (Live online les)

Maart 2016  Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Tijdens het digitaliseren maken we gebruik van de functie Break Apart (losbreken). Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel.


Januari 2016 - Velvetsteken maken (Live online les)

Januari 2016  Velvetsteken maken

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel.


Februari 2016 - Velvetsteken vervolg (Live online les)

februari 2016  Velvetsteken vervolg

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator. Deze les is een herhalende aanvulling op de les van februari.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel.


Vierpuntskolom en cordonring - vraag Aline

4 puntskolom en Cordonring

Binnen de 5D software zat in het menu de functie '4puntkolom' en 'Cordonring'. Deze functie is in de 6D Design Creator anders, maar behoord zeker wel tot de mogelijheden. Van Aline kreeg hierover een vraag, ter uitleg deze instructiefilm


Vogel vanaf afbeelding - Vraag Carine

Vogel vanaf afbeelding

Carine vroeg mijn advies bij het digitaliseren van een simple telekening van een vogel. In deze instructiefilm laat ik mevrouw zien welke stappen er genomen moeten worden en welke volgordes belangrijk zijn in dit project. Dit wordt gedaan in 5D Design Creator


November 2014 - Digitaliseren geboortekaart (Live online les)

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95