6ddesigncreator6D Design Creator

De module Design Creator wordt gebruikt voor het maken van motieven. Hier kan vanaf een afbeelding of vanuit een eigentekening een stekenpatroon gemaakt worden. Om deze als borduurmotief uit te borduren.

Gebruik de ExpressDesign Wizard om automatisch een ontwerp te maken van een afbeelding of tekening. Gebruik clip-art of maak uw eigen afbeeldingen en tekeningen. Maak prachtige borduurmotieven met speciale kantfuncties. Maak extra ontwerpgebieden met de FreeHand™- functies. Versier uw borduurmotieven met uw eigen machinesteekmotieven. Probeer de schitterende speciale opvuleffecten zoals radiaal opvullen, Quiltstipple, echovormen, Chosshatch of opvullen met spiralen of vormen. Maak reliëf in gebieden met persoonlijke markeringen en gebruik variërende steekdichtheden voor prachtige schaduweffecten. Voeg automatische afhechtsteken, stop- en knipopdrachten toe.


September 2020 - Satin (Cordon) gebieden. **NIEUW**

mei 2020  Motieflijn basis

Bij veel motieven is het mooi om een deel of het hele motief uit te werken met een satin stitch (satijn of cordijn steek). Dit kan automatisch of handmatig. In deze les kijken we naar de mogelijkheden hiervan en wanneer automatisch of handmatig gewerkt kan worden en voordelen biedt.

 

 


Juli 2020 - Steekrichtingen en opvullingen **NIEUW**

mei 2020  Motieflijn basis

Het digitaliseren van een motief is stap één. Maar het maken van een mooi motief met diepte een richting is stap twee. Door deze toevoeging wordt uw motief direct een stuk mooier en profesioneler. In deze les kijken we naar de mogelijkheden en toevoegingen hiervan.

 

 


Juni 2020 - Motieflijnen en opvullingen **NIEUW**

BS  Juni 2020  Mofieflijnen en opvullingen

Bij het ontwerpen is het leuk om soms eens iets heel anders met lijnen en opvullingen te doen. Niet die standaard drievoudige stiksteek of cordonlijn, maar een mooie motieflijn bijvoorbeeld. Maar ook voor de opvullingen geldt dit, probeer eens wat leuke opvullingen en opvulmotieven uit en u zult zien dat er nog veel meer mogelijk is dan u dacht.

 

 


Maart 2020 - Digitaliseren schaapje en plaatsen van tekst in ronding

LOL BS  Maart  Schaapje met tekst in ronding

In deze les laten we zien hoe een afbeelding makkelijk om te zetten is naar een borduurmotief en wat voor invloed het aanpassen van opvullingen heeft op een motief. Daarbij leggen we uit hoe het ontworpen motief op een goede manier vergroot en verkleind kan worden. Als het motief helemaal klaar is, voegen we hier tekst in een ronding aan toe in de module Embroidery Extra om het motief helemaal af te maken.

Download het gebruikte bestand hier.

 

 


December 2019 - Applicatiepatroon Rendier

december 2019 rendier borduur

Het opbouwen van een applicatiepatroon met onderbroken buitenlijn en extra borduurmotief of er de stof. Het is allemaal mogelijk en in deze online les vertellen we hoe dit het makkelijkst kan.

Download het gebruikte bestand hier.

 


November 2019 - Eenvoudige afbeelding om zetten naar motief

LOL BS  November Lijnen naar borduurmotief

Eenvoudige symetrische afbeeldingen kunnen heel goed gebruikt worden om een mooi kleuren borduurmotief te ontwerpen. In deze les kijken we naar de mogelijkheden hiervan.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Oktober 2019 - Puntbewerking

oktober 2019  BS  Puntbewerking

Puntbewerking is één van de belangrijkste vaardigheden voor het zelf ontwerpen van een motief. Heeft u dit goed onder de knie, kunt u elk motief tekenen wat u wilt hebben!

Download het gebruikte bestand hier.

 


Juli 2019 - Echolijnen en cutwork

Juli 2019  Echo en Cutwork

Echolijnen zijn parallelle lijnen die aan de binnenkant of buitenkant van een object staan. In deze les bespreken we de instelmogelijkheden. Daarbij wordt uitleg gegeven over een lijn opgezet met Cutwork needles.

 


Juni 2019 - Kantmotief (Lace)

Juni 2019  Lace patroon

Welke aandachtspunten zijn er bij het ontwerpen van een kantmotief en welke steekinstellingen zijn belangrijk. Dit alles wordt besproken in deze online les.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Mei 2019 - Muziek vogel in module Create

mei 2019  Muziek vogel create

Hoe kan een motief op een eenvoudige maar mooie manier ontworpen worden in de module Create. Dat is wat we laten zien in deze instructiefilm. Wat zijn de puntjes op de i en wat zijn de valkuilen bij het maken van een mooi patroon.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Januari 2019 - Opstart wizard module Design Creator

januari 2019  BS Create wizard

Bij het opstarten van de module Design Creator (het roosje) verschijnt een wizard. Welke keuze gemaakt wordt voor het digitaliseren van uw patroon, wordt in deze les uitgebreid uitgelegd.

 


November 2018 - persoonlijk motief of opvulling maken (Live online les)

November 2018  persoonlijk motief of opvulling maken

Werken met motief opvulling kan een heel leuk effect geven. Maar wat nog veel leuker is! Werken met een motief opvulling die u zelf ontworpen heeft.

 


Oktober 2018 - Digitaliseren Olifant (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In deze online les aandacht voor het digitaliseren van een afbeelding. Er wordt rekening gehouden met opvulling, steekrichtingen, cordonlijnen en opvulvakken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


September 2018 - Applicaties in bestaande patronen

septmerber 2018 applicatiesOm in een bestaand motief het applicatie vlak aan te passen of in een bestaand motief een applicatievlak toe te passen zijn er verschillende mogelijkheden.

 


Januari 2018 - Gradient verloop in motief (Live online les)

Januari 2018  Gradient verloop

In de module Design Creator is het mogelijk om een een gradient verloop in een motief te maken. Dit verloop is in dichtheid van het opvulpatroon. In deze online les wordt gegeken naar een enkel kleur verloop.

 


December 2017 - Embossing techniek - naaimachine (Live online les)

LOL december 2017  Embossing naaimachine

De embossing techniek geeft een mooie diepte in de stof en het motief. Dit is alleen mogelijk bij dikkere stoffen zoals een fleece, badstof, velours of een wolvilt. Belangrijk is wel om met avalon (wateroplosbare dunne versteviging) te werken, om te voorkomen dat de stof tussen de steken door komt.

 


November 2017 - Applicatie motief - Vleermuis (Live online les) 

LOL november 2017  Vleermuis applicatie

Bij het ontwerpen van een applicatiemotief, bestaand uit meerdere applicatie onderdelen kan met de Break Apart (openbreken) functie het motief vereenvoudigd worden. Daarbij wordt besproken hoe een applicatiemotief onderdeel een onderbroken rand kan krijgen.

 


Oktober 2017 - Crazy with stitches (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In de module Design Creator kunnen we van een simpele afbeelding, toch een heel apart motief maken. Dit door gebruik te maken van verschillende opvul technieken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


September 2017 - Digitaliseren Zeilboot (Live online les)

september 2017  zeilboot

In de module Design Creator digitaliseren we een afbeelding van een zeilboot. Dit door eerst door de software automatisch een motief te laten maken met Express Embroidery en vervolgens zelf het motief te verfijnen met onder andere de functie Multi-Wave fill.

 


September 2017 - Snijnaaldenset - Cutwork (Live online les)

6D LOL  2017 09 Snijnaaldenset  Cutwork web

In de module Design Creator kan een afbeelding getekent worden en vervolgens omgezet wroden naar een motief. In deze les doen we dat met een ster, waar in het midden (met behulp van de snijnaaldenset) een binnenvorm uitgehaald wordt. Welke stappen zijn belangrijk en hoe worden de snijnaalden geconfigureerd.

 


Digitaliseren Edelweisje - Vraag Eline

Digitaliseren Edelweisje web

Het digitaliseren van een simpele afbeelding. Waar moet rekening mee gehouden worden en welke volgorde in een motief is belangrijk.

Download de afbeelding van de bloem hier.

 


Juni 2017 - Vintage Motief (Live online les)

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Juni 2017 - Vintage Motief (Live online les)

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Motief met dunne letter - Vraag Ineke

Motief met dunne letter

Van Ineke kreeg ik de vraag over het digitaliseren van een logo met dunne letters. Na het digitaliseren en uitboduren trok de stof erg samen. In deze instructiefilm is uitgebreid beschreven hoe de letters gemaakt kunnen worden en waar rekening mee gehouden moet worden! Belangrijk dit soort patronen op een dunne stof moet en altijd verstevigd worden met een plak versteviging zoals bijvoorbeeld Filmoplast.

Download de afbeelding van het logo kan hier.

Wilt u de Filmoplast versteviging aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Label met tekst digitaliseren - Vraag Annelies

Label met tekst digitaliseren (vraag Annelies)

Van Annelies kreeg ik de volgende vraag. Hoe kan ik het label met de test als in de afbeelding digitaliseren.

Dit kan op 2 manieren gedaan worden, door een gat in de opvulling te laten bij de tekst en cirkel of door met wit de tekst op het label te borduren.

Download de afbeelding van het logo hier.


Shape toevoegen - Cirkel

Shape toevoegen  cirkel

Het maken van mooie strakke vormen zoals cirkels of een hart, is vanuit de vrije hand soms lastig. Met de functie Shape is dit wel goed te doen. In deze instructiefilm uitleg over de functie Shape en de verschillen tussen 'Shape as Fill' en 'Shape as Line'.


.CAN bestand in 6D openen

Can Bestand importeren in 6D

De ontwerpbestanden vanuit 5D (.can) kunnen ingelezen worden binnen 6D, dit via een kleine omweg. Na het opslaan van de ontwerp bestand is het echter wel een .edo geworden.


.PDF converteren naar .JPG

pdf converteren naar jpg

Vaak worden afbeeldingen om te digitaliseren aangeleverd in een .pdf. Dit formaat kunnen we helaas voor het digitaliseren niet inlezen. In deze instructiefilm wordt uitgelegd hoe de .pdf omgezet kan worden naar .jpg. Download de gratis adobe pdf reader hier


Insert design (.EDO invoegen)

Insert Design (edo invoegen)

Voeg een extra of nieuw ontwerp bestand (.edo) aan het ontwerp motief waar in gewerkt wordt. Dit met behulp van de functie Insert Design. Dit is de groene camera.


November 2015 - Filmstrip en borduurvolgorde (Live online les)

November 2015  Filmstrip en borduurvolgorde

Bij het digitaliseren van een borduurmotief binnen de Design Creator, staat de volgorde van de objecten in de filmstrip weergegeven. In deze Live online les kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van deze filmstrip.


Januari 2017 - Felting patroon (Live online les)

Januari 2017  Felting patroon

Bij het werken met de Felting embroidery set. Ofwel de punch of vilt set, zijn bepaalde instellingen voor een borduurpatroon belangrijk. In deze online les bekijken we de mogelijkheden en de juiste manier van instellen.


Oktober 2016 - Simpele afbeelding digitaliseren (Live online les)

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

Het inladen van een simpele afbeelding (met kleine correcties) en omzetten naar een borduurmotief wordt in deze online les besproken. Gekeken wordt naar een lijnen motief en een opgevuld motief. Download de afbeelding van het varken hier.


September 2016 - Tekenen van lijnen en vakken (Live online les)

September 2016  Tekenen van lijnen en vakken

Het tekenen van lijnen en vakken maakt het mogelijk om zelf ontwerpen te digitaliseren. Waar moet bij het maken hiervan rekening gehouden worden en hoe komen lijnen en vakken tot stand?


Juli 2016 - Digitaliseren afbeelding Slipper (Live online les)

Juli 2016  Digitaliseren afbeelding Slipper

Een afbeelding handmatig digitaliseren vanuit de module Design Creator. Wat is een juiste volgorde en hoe kiezen we een opvulpatroon en de richting daarvan. Download de afbeelding van de slipper hier.


Ontwerpbestand vergroten en verkleinen

Ontwerpbestanden vergroten en verkleinen

Het vergroten of verkleinen van een motief kan het beste gedaan worden vanuit een ontwerp bestand (.edo). Hierdoor blijven opvulvakken en steekrichtingen etc. het best behouden.


Applicatatiesteken maken

Applicatiesteek maken

Ontwerp een applicatiepatroon of wijzig een bestaande lijn of opvulvak naar een applicatielijn. Dit alles in de design Creator. In het voorbeeld wordt ontworpen aan de hand van een afbeelding.


Applicatielijnen samenvoegen

Applicatielijnen samenvoegen

Bij het maken van meerdere applicaties in één motief of meerdere onderdelen in een applicatie kan het handig zijn om de volgorde aan te passen. Dit kan in de Design Creator met de functie Losbreken.


Januari 2015 - Ontwerpen applicatie motief (Live online les)

Januari 2015  Ontwerpen applicatie motief

Bekijk de Live Online Les van 8 januari 2015 hier terug. Tijdens deze les hebben we gezien hoe van een afbeelding een applicatie motief gemaakt kan worden. Dit in de module Design Creator.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


Oktober 2016 - Simpele afbeelding naar applicatie (Live online les)

Oktober 2016  Simpele afbeelding naar applicatie

Hoe wordt een simpele afbeelding omgezet naar een applicatiepatroon. Hierbij wordt uitleg gegeven over het maken van lijnen. De functie BreakApart en het exporteren van applicatielijnen. Download de afbeelding van het varken hier.


April 2016 - Yarn Couching set (Live online les)

April 2016  Yarn Couching set

Uitleg over de Yarn Couching set ofwel de draden opnaaiset. Dit is een optioneel accessoire om een woldraad boven op een textiel te borduren. Dit kan uit de vrije hand of in een borduurmotief. In deze live online les wordt ook uitleg gegeven over het ontwerpen van een borduurmotief voor het vast zetten van de woldraad. Dit wordt gedaan in de Design Creator.


Cutwork needles toevoegen - vraag Bea

6D  Cutwork Needles toevoegen

Bea wilde graag aan een open borduurwerk de snijnaalden toevoegen om op deze manier niet zelf de onderdelen uit te hoeven knippen. In deze instructiefilm laat ik zien hoe de basis hiervoor in z'n gang gaat en waar rekening mee gehouden moet worden. Dit wordt gedaan in 6D Design Creator.

Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Februari 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) (Live online les)

Februari 2016  Cutwork needles (snijnaalden)

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Maart 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) vervolg (Live online les)

Maart 2016  Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Tijdens het digitaliseren maken we gebruik van de functie Break Apart (losbreken). Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Januari 2016 - Velvetsteken maken (Live online les)

Januari 2016  Velvetsteken maken

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Februari 2016 - Velvetsteken vervolg (Live online les)

februari 2016  Velvetsteken vervolg

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator. Deze les is een herhalende aanvulling op de les van januari.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel


Multiwave Fill

MultiWave Fill

De opvulling MultiWave fill geeft de mogelijkheid om parallel lopende lijnen of motieflijnen in een gebied te plaatsen. Deze worden beïnvloed door een hulplijn.


November 2015 - Eigenschappen opvullingen (Live online les)

November 2015  Eigenschappen opvullingen

Bij het maken van een opvulpatroon zijn er verschillende instellingsmogelijkheden en patroon eigenschappen. Tijdens deze les wordt daar aandacht aan besteed.


April 2015 - Opvulvlakken (Live online les)

April 2015  Opvulvlakken

Tijdens deze les hebben de mogelijkheden voor de verschillende opvulpatronen besproken. Deze opvulvakken worden ingesteld binnen de Design Creator, de ontwerp module binnen de 6D software.


Oktober 2015 - Digitaliseren afbeelding (Live online les)

Oktober 2015  Digitaliseren afbeelding

Bij het digitaliseren van een afbeelding komen een aantal belangrijke details kijken. In deze online les wordt er gekeken naar de mogelijkheden en overwegingen die gemaakt moeten worden bij het digitaliseren. Er is aandacht besteed aan de juiste functie en het maken van sprongsteken.


November 2014 - Digitaliseren geboortekaart (Live online les)

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95