6D Live Online Les Archief

De gegeven Live online lessen die gegeven zijn, worden hieronder gegeven. Deze lessen werden tot september 2020 gegeven. Deze lessen zijn ook terug te vinden onder de losse onderwerp groepen.


September 2020 - Satin (Cordon) gebieden. **NIEUW**

mei 2020  Motieflijn basis

Bij veel motieven is het mooi om een deel of het hele motief uit te werken met een satin stitch (satijn of cordijn steek). Dit kan automatisch of handmatig. In deze les kijken we naar de mogelijkheden hiervan en wanneer automatisch of handmatig gewerkt kan worden en voordelen biedt.

 

 


Juli 2020 - Steekrichtingen en opvullingen **NIEUW**

mei 2020  Motieflijn basis

Het digitaliseren van een motief is stap één. Maar het maken van een mooi motief met diepte een richting is stap twee. Door deze toevoeging wordt uw motief direct een stuk mooier en profesioneler. In deze les kijken we naar de mogelijkheden en toevoegingen hiervan.

 

 


Juni 2020 - Motieflijnen en opvullingen **NIEUW**

BS  Juni 2020  Mofieflijnen en opvullingen

Bij het ontwerpen is het leuk om soms eens iets heel anders met lijnen en opvullingen te doen. Niet die standaard drievoudige stiksteek of cordonlijn, maar een mooie motieflijn bijvoorbeeld. Maar ook voor de opvullingen geldt dit, probeer eens wat leuke opvullingen en opvulmotieven uit en u zult zien dat er nog veel meer mogelijk is dan u dacht.

 

 


Mei 2020 - Werken met motieflijnen

mei 2020  Motieflijn basis

Een motieflijn is eigenlijk een lijn met een siersteek uit de naaimachine. Deze lijn is heel leuk toe te passen in een motief. In deze les laten we zien hoe we dit in de basis kunnen doen. Bij de live online les van juni zullen we hier nog dieper op in gaan.

 

 


Maart 2020 - Digitaliseren schaapje en plaatsen van tekst in ronding

LOL BS  Maart  Schaapje met tekst in ronding

In deze les laten we zien hoe een afbeelding makkelijk om te zetten is naar een borduurmotief en wat voor invloed het aanpassen van opvullingen heeft op een motief. Daarbij leggen we uit hoe het ontworpen motief op een goede manier vergroot en verkleind kan worden. Als het motief helemaal klaar is, voegen we hier tekst in een ronding aan toe in de module Embroidery Extra om het motief helemaal af te maken.

Download het gebruikte bestand hier.

 

 


Maart 2020 - Teksten in en langs vormen plaatsen

Maart 2020  Teksten in en langs vormen plaatsen

Werken met teksten is altijd leuk! Maar het kunnen beïnvloeden en aanpassen van teksten om deze nog beter bij een project te laten passen, maakt dit nog veel leuker. In deze online les kijken we naar de mogelijkheden en eigenschappen van de tekst functie.

 

 

 


Februari 2020 - Windows Plugin

februari 2020  windows plugin

De windows Plugin maakt het mogelijk om vanuit windows verkenner afbeeldingen van de borduurpatronen te zien en daarnaast te sorteren en zoeken op speciale eigenschappen van borduurpatronen.

In deze les bekijken we de mogelijkheden hiervan en geven we nog wat extra tips.

 

 


Januari 2020 - Encore (Herhaal) functie

januari 2020  encore functie

Met de Encore functie kunnen op een eenvoudige manier één of meerdere borduurmotieven in een terugkomend moetief geplaatst worden. De verschillende mogelijkheden worden in deze online les behandeld.

 

 


December 2019 - Applicatiemotief Rendier

december 2019 rendier borduur

Het opbouwen van een applicatiemotief met onderbroken buitenlijn en extra borduurmotief of er de stof. Het is allemaal mogelijk en in deze online les vertellen we hoe dit het makkelijkst kan.

Download het gebruikte bestand hier.

 


November 2019 - Eenvoudige afbeelding om zetten naar motief

LOL BS  November Lijnen naar borduurmotief

Eenvoudige symetrische afbeeldingen kunnen heel goed gebruikt worden om een mooi kleuren borduurmotief te ontwerpen. In deze les kijken we naar de mogelijkheden hiervan.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Oktober 2019 - Puntbewerking

oktober 2019  BS  Puntbewerking

Puntbewerking is één van de belangrijkste vaardigheden voor het zelf ontwerpen van een motief. Heeft u dit goed onder de knie, kunt u elk motief tekenen wat u wilt hebben!

Download het gebruikte bestand hier.

 


September 2019 - Sketch

September 2019  Sketch

De module sketch wordt gebruikt om tekenlijnen te borduren. In deze les laten we zien hoe een combinatie van een afbeelding en een borduurmotief gebruikt kan worden. Er wordt hierbij gewerkt met een Wacom Intuos Art Black Pen & Touch Medium teken tablet, maar er kan ook gewoon de muis gebruikt worden.

 


Juli 2019 - Echolijnen en cutwork

Juli 2019  Echo en Cutwork

Echolijnen zijn parallelle lijnen die aan de binnenkant of buitenkant van een object staan. In deze les bespreken we de instelmogelijkheden. Daarbij wordt uitleg gegeven over een lijn opgezet met Cutwork needles.

 


Juni 2019 - Kantmotief (Lace)

Juni 2019  Lace patroon

Welke aandachtspunten zijn er bij het ontwerpen van een kantmotief en welke steekinstellingen zijn belangrijk. Dit alles wordt besproken in deze online les.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Mei 2019 - Muziek vogel in module Create

mei 2019  Muziek vogel create

Hoe kan een motief op een eenvoudige maar mooie manier ontworpen worden in de module Create. Dat is wat we laten zien in deze instructiefilm. Wat zijn de puntjes op de i en wat zijn de valkuilen bij het maken van een mooi motief.

Download het gebruikte bestand hier.

 


April 2019 - Module Stitch Editor

BS april 2018  Modify

In de module Stitch Editor kunnen bestaande motieven aangepast worden, onderdelen verwijderd worden en de steken opgeschoond worden. In deze online les laten we een aantal van deze functies zien.

 


Maart 2019 - Splitsen van een meerkleuren bestand

Maart 2019  Splitsen patroon met volle kleurvakken

In de module design aligner kunnen veel motieven gesplitst worden, toch zijn er soms motieven die wat extra aandacht nodig hebben om op een mooie manier te splitsen. Deze worden dan extra aangepast in de module Embroidery.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Februari 2019 - Quilt wizard

LOL BS  februari 2019 Quilt wizard

De quiltwizard binnen Embroidery Extra maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier gevarieërde quilt patronen te ontwerpen, zonder zelf te digitaliseren.

 


Januari 2019 - Opstart wizard module Design Creator

januari 2019  BS Create wizard

Bij het opstarten van de module Design Creator (het roosje) verschijnt een wizard. Welke keuze gemaakt wordt voor het digitaliseren van uw motief, wordt in deze les uitgebreid uitgelegd.

 


December 2018 - Handmatig kruissteek motief ontwerpen (Live online les)

BS december 2018  handmatige kruissteken

Voor het opbouwen van een kruissteekmotief, gaat dit nog wel eens lastig met de automatische Express functie. In deze les laten we zien hoe een motief handmatig heel makkelijk opgebouwd kan worden.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


November 2018 - persoonlijk motief of opvulling maken (Live online les)

November 2018  persoonlijk motief of opvulling maken

Werken met motief opvulling kan een heel leuk effect geven. Maar wat nog veel leuker is! Werken met een motief opvulling die u zelf ontworpen heeft.

 


Oktober 2018 - Digitaliseren Olifant (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In deze online les aandacht voor het digitaliseren van een afbeelding. Er wordt rekening gehouden met opvulling, steekrichtingen, cordonlijnen en opvulvakken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


September 2018 - Applicaties in bestaande patronen

september 2018  applicatiesOm in een bestaand motief het applicatie vlak aan te passen of in een bestaand motief een applicatievlak toe te passen zijn er verschillende mogelijkheden.

 


Juni 2018 - Herkennen van Lettertypes

Juni 2018  LOL letters herkennenErg vaak lees in op Facebook en in de mail de vraag voor herkenning van lettertypes. Dit blijft een lastig iets. In deze online les kijken we naar de mogelijkheden voor herkenning en ophalen van de lettertypes.

 


Juni 2018 - Font manager

Juni 2018  Font MangerHet is mogelijk om eigen lettertypes te maken en te ontwikkelen. Dit gebeurd binnen de Font Manager in Embroidery Extra.

 


Juni 2018 - Kruissteken (Premier+)

Juni 2018  LOL KruisstekenLees in de kruissteekmodule een kruissteekmotief vanaf papier in en digitaliseer deze tot een volledig kruissteekmotief voor de borduurmachine.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


Mei 2018 - Edit Tabblad in Embroidery

Mei 2018  Modify Tabblad in EmbroideryHet aanpassen van een bestaand motief kan in het tabblad Edit binnen embroidery extra. Hier kunnen delen van een motief verwijderd worden of juiste gedupliceerd. Ook laten we zien hoe het toevoegen van kleuren binnen een motief mogelijk is.

 


Mei 2018 - Super designs, Frames en Borders

Mei 2018  Super designs, Frames en BordersHet tabblad Super designs, Frames en Borders maakt het mogelijk om een geheel nieuw motief te maken of om bestaande motieven te verrijken met wat extra's. In deze online les worden de mogelijkheden van deze tabbladen binnen embroidery besproken.

 


April 2018 - Photostitch Wizard 

April 2018  Photostitch WizardBij het omzetten van een echte foto met veel detail is het belangrijk dat er ook een motief op detail niveau gecreëerd wordt. Dit kan gedaan worden in de Photostitch Wizard. Deze vindt u op het tabblad Wizards binnen Embroidery.

 


Maart 2018 - Express Design Wizard

BS LOL Maart 2018  Expres Design WizardVanuit de Express design wizard kunnen afbeeldingen automatisch omgezet worden naar een motief. Dit met een volledige opvulling, als lijntekening of een silhouet omranding. In deze les de aandachtpunten en mogelijkheden van deze wizard.

 


Maart 2018 - Monogram Wizard

Maart 2018  Monogram wizardHet personaliseren van projecten blijft één van de leukste dingen. En waar kan dit beter mee dan met monogrammen. In de wizard vindt u tal van mogelijkheden voor verschillende stijlen en opmaken.

 


Februari 2018 - Endeless motief Wizard

BS Februari 2018  Endless wizardEndless betekent oneindig. Met deze wizard kunt u motieven maken die oneindig zouden kunnen doorgaan. Ofwel doorlopende motieven. Handige tips in deze les voor het aansluiten van de motieven.

 


Januari 2018 - Quiltblock Wizard

Januari 2018 - Quilt block wizardVoor het maken van Quiltblokken is er in mooie wizard in de module Embroidery Extra aanwezig. Hierin is het mogelijk om quiltblokken in verschillende maten, vormen en soorten te ontwerpen.

 


Januari 2018 - Gradient verloop in motief

Januari 2018  Gradient verloop

In de module Creator is het mogelijk om een een gradient verloop in een motief te maken. Dit verloop is in dichtheid van het opvulpatroon. In deze online les wordt gegeken naar een enkel kleur verloop.

 


December 2017 - Embossing techniek - naaimachine

LOL december 2017  Embossing naaimachine

De embossing techniek geeft een mooie diepte in de stof en het motief. Dit is alleen mogelijk bij dikkere stoffen zoals een fleece, badstof, velours of een wolvilt. Belangrijk is wel om met avalon (wateroplosbare dunne versteviging) te werken, om te voorkomen dat de stof tussen de steken door komt.

 


November 2017 - Design Aligner met vogel

December 2017  Splitsen Desgin Aligner

Een bestaand motief splitsen en daarbij tot op de steek nauwkeurig zelf de splitslijnen bepalen. Dit kan in de module Design Aligner.

 


November 2017 - Tafelloper splitsen 

LOL november 2017  tafelloper splitsen

Maak een nieuw motief, opgebouwd uit onderdelen van bestaande motieven. Splits deze vervolgens de Wizard Split design in meer de motief delen om in een passende ring uit te borduren.

 


November 2017 - Applicatie motief - Vleermuis

LOL november 2017  Vleermuis applicatie

Bij het ontwerpen van een applicatiemotief, bestaand uit meerdere applicatie onderdelen kan met de Break Apart (openbreken) functie het motief vereenvoudigd worden. Daarbij wordt besproken hoe een applicatiemotief onderdeel een onderbroken rand kan krijgen.

 


Oktober 2017 - Crazy with stitches

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In de module Design Creator kunnen we van een simpele afbeelding, toch een heel apart motief maken. Dit door gebruik te maken van verschillende opvul technieken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


Oktober 2017 - Kruissteken - Mijn Herfsttuin

LOL  Oktober 2017  Kruissteken Mijn herfsttuin

In de module CrossStitcher kunnen afbeeldingen eenvoudig omgezet worden naar kruissteekpatronen. In deze les uitleg over het omzetten, de kleuren, toevoegen van lettertypes en het ontwerpbestand. krz.

 


September 2017 - Digitaliseren Zeilboot

september 2017  zeilboot

In de module Design Creator digitaliseren we een afbeelding van een zeilboot. Dit door eerst door de software automatisch een motief te laten maken met Express Embroidery en vervolgens zelf het motief te verfijnen met onder andere de functie Multi-Wave fill.

 


September 2017 - Snijnaaldenset - Cutwork

6D LOL  2017 09 Snijnaaldenset  Cutwork web

In de module Design Creator kan een afbeelding getekend worden en vervolgens omgezet worden naar een motief. In deze les doen we dat met een ster, waar in het midden (met behulp van de snijnaaldenset) een binnenvorm uitgehaald wordt. Welke stappen zijn belangrijk en hoe worden de snijnaalden geconfigureerd.

 


Juni 2017 - Frames and Border

Juni 2017  Frames and Borders website

Binnen de module Embroidery (Extra) kunnen eenvoudig omlijstingen en randen (Frames en Borders) gemaakt worden. Waar moet rekening mee gehouden worden en welke mogelijkheden zijn er. Dit alles wordt behandeld in de deze Live Online Les.

 


Juni 2017 - Vintage Motief

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Juni 2017 - Stitch Editor Plus

Juni 2017 Stitch editor (plus)

De module Stitch Editor + geeft ons de mogelijkheid om bestaande motieven op steekniveau naar wens aan te passen. In deze live online les wordt een motief gesplitst, waarna beide motieven aangepast worden.

 


Mei 2017 - Stitch Editor + - Roos

Mei 2017  Modify  Roos

De module Stitch Editor + geeft ons de mogelijkheid om bestaande motieven op steekniveau naar wens aan te passen. In deze live online les worden de steken in een opvulvak voorzien van een stempel, wordt gegekeken hoe een rand toegevoegd kan worden en vervolgens een fixatielijn.

Download het gebruikte motief hier.

 


Mei 2017 - Splitsen motief met te groot borduurformaat

Mei 2017  Splitsen motief met te groot borduurformaat

In de module Design Aligner kunnen motieven van een groot formaat, die in een kleinere ring geborduurd worden op een uitgebreide manier gesplitst worden. Vooraf hebben we met tekst en Superdesigns gewerkt om een motief te maken.

 


April 2017 - Module Photostitch

April 2017  Photostitch

De module Photostitch geeft de mogelijkheid om motieven te maken waarbij een afbeelding zeer gedetailleerd wordt weergegeven. Dit is belangrijk voor foto's van bijvoorbeeld dieren, mensen, bloemen en landschappen.

 


April 2017 - Module Sketch

April 2017  Module Sketch

Op verzoek van een aantal cursisten kijken we nogmaals naar de module sketch. Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten.

 


Maart 2017 - Letters en Quickfont

Maart 2017  Letters en Quickfont

Binnen de module Embroidery zijn veel mogelijkheden met de verschillende lettertypes, maar kunnen ook zelf lettertypes gemaakt worden met het onderdeel Quickfont.

 


Februari 2017 - kaarten maken in Cardshop uitgebreid

Februari 2017  kaarten maken in Cardshop uitgebreid

Stel uw eigen kaarten samen via Cardshop, wat zijn de mogelijkheden en waar moet extra op gelet worden. In deze les net wat extra aandachtspuntjes voor de module Cardshop.

 


Februari 2017 - kaarten maken in Cardshop

Februari 2017  kaarten maken in Cardshop

Stel uw eigen kaarten samen via Cardshop, wat zijn de mogelijkheden en waar moet extra op gelet worden. Dit alles in deze uitgebreide Live Online Les.

 


Januari 2017 - Solar en Glow in the dark

Januari 2017  Solar en Glow in the dark

In motieven is het heel leuk om te spelen met Solar (uv licht gevoelig) garen en Glow in the dark (gloeit op in het donker) garen. Om goed het effect van het garen in een motief te zien, kan gebruik gemaakt worden van de functie Live view.

 


Januari 2017 - Felting motief

Januari 2017  Felting patroon

Bij het werken met de Felting embroidery set. Ofwel de punch of vilt set, zijn bepaalde instellingen voor een borduurmotief belangrijk. In deze online les bekijken we de mogelijkheden en de juiste manier van instellen.

 


December 2016 - Design Aligner

December 2016  Design Aligner

Het is mogelijk om borduurpatronen te ontwerpen tot wel 2 bij 2 meter! Deze kunnen natuurlijk niet direct in de ring geborduurd worden, hiervoor moet eerst gesplitst worden. Dit kan met de module Design Aligner.November 2016 - Kruissteken basis

November 2016  Kruissteken

De module Cross Stitcher maakt het mogelijk om kruissteekmotieven te ontwerpen. In deze online les: Wat is er mogelijk met opvulling en lettertypes in de module Cross Stitcher.

 

 


November 2016 - Basisbewerkingen

November 2016  Basisbewerkingen

Welke basisbewerkingen zijn er mogelijk. Denk hierbij aan schalen, roteren, kopiëren etc.

 

 

 

 


Oktober 2016 - Simpele afbeelding naar applicatie

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

Hoe wordt een simpele afbeelding omgezet naar een applicatiemotief. Hierbij wordt uitleg gegeven over het maken van lijnen. De functie BreakApart en het exporteren van applicatielijnen. Download de afbeelding van het varken hier.

 


Oktober 2016 - Simpele afbeelding digitaliseren

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

Het inladen van een simpele afbeelding (met kleine correcties) en omzetten naar een borduurmotief wordt in deze online les besproken. Gekeken wordt naar een lijnen motief en een opgevuld motief. Download de afbeelding van het varken hier.

 


September 2016 - Tekenen van lijnen en vakken

September 2016  Tekenen van lijnen en vakken

Het tekenen van lijnen en vakken maakt het mogelijk om zelf ontwerpen te digitaliseren. Waar moet bij het maken hiervan rekening gehouden worden en hoe komen lijnen en vakken tot stand?

 


September 2016 - PhotoStitch

September 2016  PhotoStitch

Het digitaliseren van gedetailleerde foto's zoals gezichten, dieren en bloemen wordt gedaan in de module PhotoStitch. In deze Live Online les staan we stil bij de mogelijkheden en aandachtspunten van deze module.

 


Juli 2016 - Digitaliseren afbeelding Slipper

Juli 2016  Digitaliseren afbeelding Slipper

Een afbeelding handmatig digitaliseren vanuit de module Design Creator. Wat is een juiste volgorde en hoe kiezen we een opvulpatroon en de richting daarvan. Download de afbeelding van de slipper hier.

 


Juni 2016 - Module Sketch verdieping

Juni 2016  Module Sketch verdieping

In de module sketch kunnen afbeeldingen gekoppeld worden aan steken. Op deze manier kunnen tekeningen over getrokken worden, maar ook kunnen bestaande motieven ingeladen om wat meer details aan te brengen met simpele lijnen bijvoorbeeld.

 


Juni 2016 - Module Sketch

Juni 2016  Module Sketch

Waar wordt de module voor gebruikt en welke steek mogelijkheden zijn er. In deze Live Online les worden de mogelijkheden besproken.

 


Mei 2016 - Monogrammen zonder wizard

Mei 2016  Monogrammen zonder wizard

De monogrammen wizard helpt ons om op een makkelijke manier monogrammen te maken. Maar soms willen we net wat meer of anders. In deze live online les laten we zien wat naast de wizard nog meer mogelijkheden zijn.

 


Mei 2016 - Monogrammen met wizard

Mei 2016  Monogrammen

Ontwerp eigen monogrammen met de module 'ExpressMonogram Wizard'. Deze vindt u in het onderdeel Embroidery Extra onder Wizards.

 


Mei 2016 - Uitlijnen van motieven

Mei 2016  Uitlijnen van motieven

In deze online les hebben we aandacht besteed aan de verschillende manieren van uitlijnen van motieven binnen 6D Embroidery Extra. Daarnaast hebben we met de herhaal (encore) functie gewerkt.

 


April 2016 - Yarn Couching set

April 2016  Yarn Couching set

Uitleg over de Yarn Couching set ofwel de draden opnaaiset. Dit is een optioneel accessoire om een woldraad boven op een textiel te borduren. Dit kan uit de vrije hand of in een borduurmotief. In deze live online les wordt ook uitleg gegeven over het ontwerpen van een borduurmotief voor het vast zetten van de woldraad. Dit wordt gedaan in de Design Creator.

 


Maart 2016 - Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

Maart 2016  Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

In deze live online les laten we zien hoe een doorlopend motief gemaakt wordt. Hierbij wordt uitleg gegeven over de minidesigns uit de software, welke in een herhaalfunctie in vorm geplaatst worden. U vindt uitleg over het doorlopende motief met tussenafstand en welke markeringstekens het beste gebruikt kunnen worden.

 


Maart 2016 - Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Maart 2016  Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Bij het ontwerpen van simpele motieven kan dit goed gedaan worden via de expressDesignWizard in Embroidery Extra. Deze keer werken we met de Trace functie en maken we een doorlopend motief. Ook wordt gebruik gemaakt van de herhaalfunctie (Encore) voor een rechte lijn.

 


Maart 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Maart 2016  Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Tijdens het digitaliseren maken we gebruik van de functie Break Apart (losbreken). Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Februari 2016 - Cutwork needles (snijnaalden)

Februari 2016  Cutwork needles (snijnaalden)

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Februari 2016 - Velvetsteken vervolg 

februari 2016  Velvetsteken vervolg

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator. Deze les is een herhalende aanvulling op de les van januari.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Januari 2016 - Velvetsteken maken
Januari 2016  Velvetsteken maken

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Januari 2016 - Stitch editor 

Januari 2016  Stitch editor

Bewerk motieven op steek niveau in de module Stitch Editor Plus (het schaartje met rode plusje). Een deel van de steken van een motief wijzigen, invoegen van kleuren en morphing. Het komt allemaal aan bod.

 


December 2015 - Stitch editor
December 2015  Stitch editor

Bewerk motieven op steek niveau in de module Stitch Editor Plus (het schaartje met rode plusje). In deze online les laten we zien hoe steken geselecteerd en veranderd worden, maar wordt ook naar de volgorde van de kleurblokken gekeken. Binnen opvulgebieden kan eenvoudig een nieuw reliëf gemaakt worden met de functie stempelen. Vervolgens leg ik uit wat de mogelijkheden zijn van omrandingen en applicatielijnen.

 


November 2015 - Filmstrip en borduurvolgorde

November 2015  Filmstrip en borduurvolgorde

Bij het digitaliseren van een borduurmotief binnen de Design Creator, staat de volgorde van de objecten in de filmstrip weergegeven. In deze Live online les kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van deze filmstrip.

 


November 2015 - Eigenschappen opvullingen

November 2015  Eigenschappen opvullingen

Bij het maken van een opvulpatroon zijn er verschillende instellingsmogelijkheden en motief eigenschappen. Tijdens deze les wordt daar aandacht aan besteed.

 


Oktober 2015 - Digitaliseren afbeelding

Oktober 2015  Digitaliseren afbeelding

Bij het digitaliseren van een afbeelding komen een aantal belangrijke details kijken. In deze online les wordt er gekeken naar de mogelijkheden en overwegingen die gemaakt moeten worden bij het digitaliseren. Er is aandacht besteed aan de juiste functie en het maken van sprongsteken.

 


Augustus 2015 - PortraitStitch

Augustus 2015  Photostitch

Zet een foto om naar een borduurmotief. Waar moet rekening mee gehouden worden, wat voor soort kaders kunnen geplaatst worden en wat zijn de steekopties. Alle informatie hierover in deze online les

 


Juli 2015 - Windows Plug-in

Juli 2015  Windows Plug in

Om borduurmotieven op de schijf te bekijken, wordt gebruik gemaakt van de windows plug-in. Deze is alleen te gebruiken met windows 7, 8 en 10. Vanuit hier kunnen borduurmotieven bekeken wordt, maar ook geconverteerd worden naar een ander bestandsformaat of een afbeelding.Juni 2015 - Kleurbewerkingen

Juni 2015  Kleurbewerkingen

Binnen de software kunnen op verschillende manieren met kleuren omgegaan worden. Denk hierbij aan het gebruiken van kleurschema's, maar ook het simpel omzetten van standaardgarens naar Glow in the dark garen of Solvy garens.April 2015 - Opvulvlakken

April 2015  Opvulvlakken

Tijdens deze les hebben de mogelijkheden voor de verschillende opvulpatronen besproken. Deze opvulvakken worden ingesteld binnen de Design Creator, de ontwerp module binnen de 6D software.Maart 2015 - Werken met letters

maart 2015  Werken met letters

Tijdens deze online les hebben we gekeken naar de verschillende lettermogelijkheden, het zelf maken van letters via de module Quickfont en het maken van omrandingen.Januari 2015 - Ontwerpen applicatie motief

Januari 2015  Ontwerpen applicatie motief

Bekijk de Live Online Les van 8 januari 2015 hier terug. Tijdens deze les hebben we gezien hoe van een afbeelding een applicatie motief gemaakt kan worden. Dit in de module Design Creator.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.

 


November 2014 - Digitaliseren geboortekaart

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.

 


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95