Canvas Workspace Verouderde instructiefilms (Archief)

Onder deze categorie vindt u oudere instructiefilms die gemaakt zijn vorige software versies en niet direct toepasbaar zijn in de nieuwste versie. Veelal hiervan zijn gemaakt in de Web versie van Canvas Workspace. Gebruikt u de webversie nog, adviseren we u de lokale versie te installeren. Dit is de nieuwste (gratis) software voor de ScanNcut en ondersteunt alle nieuwe premiumfuncties en is aanzienlijk stabieler dan de webversie.

De Canvas Workspace software is een de bewerkingssoftware die gratis bij de ScanNcut gebruikt kan worden. Deze software kan via de volgende link gedownload worden: Brother - Canvas Workspace

Naast het programma bestaat er ook een een webinterface, wat betekent dat de software via een internet pagina werkt en alleen met een actieve internetverbinding gebruikt kan worden. Deze website kan zowel op tablet, als pc's geopend worden, wel zijn de bewerkingen op de tablet iets anders dan op de pc. De website van Brother Canvas vindt u op https://canvasworkspace.brother.com/nl


Afbeelding scannen en versturen naar Canvas

Scannen en versturen naar Canvas

Het is mogelijk om afbeeldingen in te scannen op de ScanNcut en deze vervolgens direct naar de Canvas software te sturen om daar in te lezen en te bewerken. Dit is alleen mogelijk voor de modellen met WIFI aansluiting.

 


Mei 2018 - Monogrammen maken (Live online les)

Mei 2018  Monogrammen

Plaats letters in een mooie ronding en versier deze met een rand. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

 

 


Juni 2018 - Silhouette afbeelding ontwerpen vanaf foto (Live online les) 

juni 2018  LOL silhouette afbeelding

Omzetten van een simpel afbeelding naar een silhoutte patroon. Waar moet rekening mee gehouden worden en wat zijn de mogelijkheden.

De gerbuikte pagina voor het omzetten vindt u hier.

 

 


Mei 2018 - Zon met tekst (Live online les)

Mei 2018  Zon met tekst

Omzetten van een simpel patroon naar meerdere kleuren en het toevoegen van tekst als blockout.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


Mei 2018 - Weeding lines (Pelhulplijnen) (Live online les)

Mei 2018  Weeding lines (Pelhulplijnen)

Om een patroon een vintage of versleten uiterlijk te geven, kunnen we er een filter overheen zetten. Hoe dit in zijn werk gaat, bespreken we uitgebreid in deze online les.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


April 2018 - Rhinestones (Live online les)

April 2018  Rhinestones

Verander een patroon naar een Rhinestone patroon (voor hotfixsteentjes). Wat zijn de aandachtspunten en hoe kan een patroon opgesplitst worden. Hier wordt naar gekeken in deze online les.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


Maart 2018 - Distressing van patronen (Live online les)

LOL maart 2018  snijplotters distressing

Om een patroon een vintage of versleten uiterlijk te geven, kunnen we er een filter overheen zetten. Hoe dit in zijn werk gaat, bespreken we uitgebreid in deze online les.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


Maart 2018 - Patronen met tekenopvulling (Live online les)

SnC  Maart 2018  Patronen met Tekenopvulling

Het is mogelijk om een vorm op te vullen met tekenlijnen. Dit geeft een heel leuk en extra effect op een ontwerp. Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten hiervoor. We bespreken het in deze les.

 

 


Februari 2018 - Embossing (Live online les)

LOL februari 2018  Embossing

Embossing is het maken van een verhoging in het materialen. Dit kan gemaakt worden met een embossing pen die het doordruk of doormiddel van embossingpoeder, wat op het materiaal ligt.

 


Februari 2018 - Meer kleuren patronen (Live online les)

LOL februari 2018  meerkleuren patroon

Omdat het omzetten van een meerkleuren afbeelding naar een patroon toch een lastig onderwerp blijft, hebben nogmaals een online les hieraan besteed.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 

 


Digitaliseren afbeelding lage kwaliteit naar Patroon (vraag Trix)

SnC Omzetten afbeelding lage kwaliteit naar patroon

Soms is een afbeelding van zo'n lage of slechte kwaliteit dat automatisch traceren niet mogelijk is en een patroon handmatig getekend moet worden. Hoe kan dit het beste aangepast worden.

 

 


Snijlijn omzetten naar een tekenlijn

SnC  Omzetten snijlijn naar tekenlijn

Als een lijn in een patroon vast staat op alleen snijlijn bij de instellingen, kan deze niet getekend worden. Dit kan bij de instellingen van een lijn of patroon aangepast worden. Tevens wordt er gekeken naar de instellingen voor een tekenopvulling.

 


Digitaliseren logo (Vraag Nathasja)

SnC Logo Nathasja web

Van Nathasja ontvingen we de vraag over het digitaliseren van een logo. Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten. Alles wordt in deze instructiefilm beschreven.

 

 


December 2017 - Popup letters (Live online les)

LOL december 2017  Popup letters

Wat is er leuker dan een 3D effect in een kaart maken! In deze onine les kijken we naar het maken van Popup letters in een kaart.

 

 


December 2017 - Kerstbal met vouwlijn

December 2017  Kerstbal met vouwlijnen

Om onderdelen in een patroon deels te snijden om naar buiten te laten komen, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Deze worden besproken en daarbij wordt een volledig patroon van een 3D kerstbal zoals hiernaast getoond gedigitaliseerd.

 


November 2017 - Groot patroon splitsen

November 2017  splitsen groot motief

Bij het splitsen van een groot patroon moeten met een aantal dingen rekening gehouden worden. Deze worden in de online les uitgelegd, maar ook worden er tip gegeven voor het uitlijnen van de patronen.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


November 2017 - Echo en schaduw in patroon

november 2017  Echo en schaduw

Het maken van schaduwlijnen (ook wel echo lijnen genoemd) kan heel eenvoudig in Silhouette Canvas. Zo ook een schaduwlijn om tekst. Beide worden behandeld.

Maat het is ook mogelijk om een schaduwvlak (zoals hiernaast aangegeven) te maken. Ook dit wordt in deze online les behandeld.

 


Foutmelding bij het samenvoegen (vraag an)

SnC  Foutmelding bij samenvoegfunctie

Bij het samenvoegen van vormen in Canvas verschijnt vaak de foutmelding "Kan deze bewerking niet uitvoeren op een open pad of een pad dat zichzelf kruist. (ErrS07)". Deze foutmelding ontstaat wanneer de lijn van een vorm een draaiing maakt en daarbij zichtzelf kruist. In deze instructiefilm vindt u uitgebreide uitleg over het probleem en de oplossing daarvan.

Download het patroon wat de problemen geeft hier.

 


Oktober 2017 - Tekenen van lijnen en vouwdoosje

LOL  Oktober 2017  Tekenen van lijnen en vouwdoosje

Bij het inlezen van een lijnentekening in de Studio ontstaat het probleem dat de lijnen uitgesneden worden. Letterlijk, dus het zwart van de lijn en niet één snede zoals we dat graag zouden zien. In deze online les bespreken we de mogelijkheden om een afbeelding zoals een vouwdoosje toch op de juiste manier in te lezen.

Download de afbeelding van het vouwdoosje hier.

De website voor het converteren vindt u hier.

 


Oktober 2017 - Blockout - Theetijd (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Blockout

Bij een blockout patroon wordt een afbeelding doorgezet in de achtergrond. Alleen de overlappende delen blijven zichtbaar, de rest valt weg.

Download de afbeelding van theekop en theepot hier.

 


September 2017 - Digitaliseren simpele afbeelding - Eekhoorn

LOL  September 2017  Simpele afbeelding  Eekhoorn web

Waar moet rekening mee gehouden worden met het zoeken van een afbeelding op internet en hoe digitaliseren we dit naar een lijnen en een kleuren patroon.

Download de afbeelding van eekhoorn hier.

 


September 2017 - Uitlijnen en zoomfuncties (Live online les)

SnC LOL  september 2017 uitlijnen en zoomfuncties

Het uitlijnen van patronen en teksten geeft de mogelijkheid om een patroon er verzorgd uit te laten zien. Daarnaast is in- en uitzoomen een belangrijke functie bij het nauwkeurig aanpassen van patronen.

 


Openen Vormen en Patronen

SnC Openen vormen en patronen web

Uitleg over het openen van bestaande patronen.

 


Meisje met Bloem

Meisje met bloem web

Via de mail kreeg ik de vraag hoe van een kaartje een deel gedigitaliseerd kan worden. In dit geval moet de zwarte silhouette van het meisje een snijpatroon worden.

Download de afbeelding van het kaartje hier.

 


Juni 2017 - Randen en omlijstingen (Live online les)

Juni 2017  Randen als omlijsting website

Er zijn verschillende mogelijkheden om randen en omlijstingen te maken binnen Canvas. In deze Live online les worden een aantal mogelijkheden toegelicht.

 


Juni 2017 - Pop-up Letters (Live Online Les) 

Juni 2017  pop up letters

Hoe worden letters en cijfers uit een willekeurig lettertype omgezet naar pop-up letters.

Waar moet bij letters met twee aansluitingen op de vouwlijn rekening mee gehouden worden? De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd.

 


Mei 2017 - Splitsen patroon te groot formaat (Live online les)

Mei 2017  Splitsen patroon te groot formaat web

Het komt wel eens voor dat een project groter is dan de snijmat. Hoe kunnen we dan het beste te werk gaan en wat zijn de aandachtspunten.

Download de afbeelding van zon hier.

 


Versmolten patronen toch splitsen

Versmolten patronen toch splitsen

Soms zijn onderdelen van een patroon met elkaar versmolten, maar moeten deze toch gesplitst worden. Naar aanleiding van een vraag van Anja uitleg voor dit specifieke patroon.

 


Vouwlijn toevoegen aan patroon

Vouwlijn toevoegen aan patroon

Als een afbeelding ingeladen wordt wil het nog wel een gebeuren dat de vouwlijnen (stippellijnen) niet goed meegenomen worden. Deze kunnen vrij eenvoudig zelf toegevoegd worden. In deze instructiefilm uitleg daarover. Download de afbeelding van het vouwdoosje hier

 


Vouwlijn herstellen na converteren motief (.pdf naar .svg) - Vraag Susan

SnC  Vouwlijn herstellen na converteren motief (pdf naar jpg)

Van Susan ontving ik de vraag over een vouwdoosje. Deze was vanuit een .pdf omgezet naar een .svg. Na het converteren was alleen een probleem ontstaan met de vouwlijnen. In deze instructiefilm laten we zien hoe dat gecorrigeerd kan worden.

Download het geconverteerde patroon hier

 


Afbeelding omzetten naar patroon - Giraffe

Afbeelding omzetten naar patroon  Giraffe

Zet de afbeelding vanuit een pdf om naar een snijpatroon. Waar moet rekening mee gehouden worden en hoe worden lijnen en gebieden gecorrigeerd? Download de pdf met giraffe afbeelding hierKleuren afbeelding omzetten mbv stickerkit module - AAC 1899

Kleuren afbeelding omzetten mbv stickerkit module  AAC 1899

Het omzetten van een afbeelding naar een snijpatroon wordt vanuit canvas gedaan. In deze instructiefilm is aandacht voor het perfectioneren van lijnen en het apart opslaan van de verschillende kleurblokken. In veel gevallen kan het fijn zijn om hierbij de te digitaliseren afbeelding op de achtergrond te laden. Dit is mogelijk wanneer de printbare stickerkit geactiveerd is.

De Printbare stickerkit vindt u bij ons in de webwinkel.

 


Kleuren afbeelding omzetten naar patroon - AAC 1899

Kleuren afbeelding omzetten naar patroon  AAC 1899

Het omzetten van een afbeelding naar een snijpatroon wordt vanuit canvas gedaan. In deze instructiefilm is aandacht voor het perfectioneren van lijnen en het apart opslaan van de verschillende kleurblokken. Een alternatieve oplossing vindt u in de volgende instructiefilms.

 


Kleuren afbeelding omzetten naar patroon - Turnen

Kleuren afbeelding omzetten naar patroon  Turnen

Het omzetten van een afbeelding naar een snijpatroon wordt vanuit canvas gedaan. In deze instructiefilm is aandacht voor het perfectioneren van lijnen en het apart opslaan van de verschillende kleurblokken.

 


Cijfers en tekst uit basisvorm snijden en omhoog vouwen

Cijfers en tekst uit basisvorm snijden en omhoog vouwen

Deze instructiefilm geeft uitleg over het maken van een uitgesneden tekst die aan de onderzijde vast blijft in het papier en vanuit daar omhoog geklapt kan worden. De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd, waarna het patroon gesneden wordt met de ScanNcut.

 Pop-up Letters DINA - Vraag Ingrid

Pop up Letters DINA  Vraag Ingrid

Deze instructiefilm geeft uitleg over het maken van een uitgesneden tekst die aan de onderzijde vast blijft in bijvoorbeeld papier. Waar moet bij letters met twee aansluitingen op de vouwlijn rekening mee gehouden worden? De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd.Logo Maxima omzetten naar snijpatroon

Logo Maxima omzetten naar snijpatroon

Het logo 'Maxima' wordt omgezet naar een snijpatroon in meerdere kleuren. Dit wordt gedaan in de Canvas software op verzoek van een abonnee.April 2017 - Digitaliseren van een afbeelding (Eekhoorn) (Live online les)

April 2017  Digitaliseren van een afbeelding (Eekhoorn)

Het omzetten van een meer kleuren afbeelding naar een motief, heeft wat aandachtpunten. In deze les wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Download de afbeelding van eekhoorn hier.

 


April 2017 - Aanpassen van een patroon en belijningen (Live online les)

April 2017  Aanpassen van een patroon en belijningen

In sommige gevallen wordt een afbeelding niet helemaal juist getraceerd. Hoe kan een patroon dan toch verbeterd worden. Er wordt in deze les gewerkt met patroonpunten en het aanpassen hiervan.

 


Februari 2017 - Kaart met sierrand (Live online les)

Februari 2017  Kaart met sierrand

Bij het ontwerpen van een kaart kan een sierrand aangebracht worden. Dit geeft een speels effect. Waar moet hierbij rekening gehouden worden en hoe wordt de middenlijn als vouwlijn toegevoegd.

 


Februari 2017 - Kaart met sierrand luxe (Live online les)

Februari 2017  Kaart met sierrand luxe

Bij het ontwerpen van een kaart kan een sierrand aangebracht worden. Dit geeft een speels effect. Waar moet hierbij rekening gehouden worden en hoe wordt de middenlijn als vouwlijn toegevoegd. Naast een standaard rand is het ook mogelijk om een uitsnede patroon toe te voegen voor een luxe kaart.

 


Januari 2017 - Label met stickerfolie (Live online les)

Januari 2017  Label met stickerfolie

Ontwerp een label voor waterbestendig stickerfolie. Het patroon bestaat uit 2 kleuren.

 


November 2016 - Afbeelding in kleuren patroon omzetten - Obelix (Live online les)

Afbeelding in kleuren patroon omzetten  Obelix

In deze online les is besproken hoe een afbeelding ingeladen kan worden en omgezet kan worden naar een meer kleuren patroon. Download de afbeelding van Obelix hier.

 


Oktober 2016 - Simpele afbeelding digitaliseren (Live online les)

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

In deze online les is besproken hoe een simpele afbeelding ingeladen kan worden en op kleine punten aangepast kan worden. Dit voor een lijnen en een opgevuld patroon. Download de afbeelding van het varken hier.

 September 2016 - Tekenen van lijnen en vakken (Live online les)

September 2016  Tekenen van lijnen en vakken

Het tekenen van lijnen en vakken maakt het mogelijk om zelf ontwerpen te digitaliseren. Waar moet bij het maken hiervan rekening gehouden worden en hoe komen lijnen en vakken tot stand?Juli 2016 - Digitaliseren afbeelding Slipper (Live online les)

Juli 2016  Digitaliseren afbeelding Slipper

Een afbeelding digitaliseren binnen Canvas. Wat is er belangrijk en hoe worden de kleuren gesplitst. Download de afbeelding van de slipper hier.

 Mei 2016 - Meerkleurig patroon maken aan de hand van een afbeelding (Live online les)

Mei 2016  Meerkleurig patroon maken aan de hand van een afbeelding

In deze online les wordt uitgelegd hoe een meerkleurig patroon ontworpen en opgebouwd wordt voor strijk of stickermateriaal.

 November 2016 - Rhinestonekit (Live online les)

November 2016  Rhinestonekit

Ontwerp eigen rhinestone (hotfix) mallen om snel ontwerpen over te kunnen zetten op uw project. Wat zijn de mogelijkheden van de Wizard en de manieren van opvullen.

De Rhinestonekit vindt u bij ons in de webwinkel.

 


November 2016 - Rhinestonekit vervolg (Live online les)

November 2016  Rhinestonekit vervolg

Ontwerp eigen rhinestone (hotfix) mallen om snel ontwerpen over te kunnen zetten op uw project. Er wordt wat dieper op ingegaan dan in de vorige Live online les. Zo wordt er gekeken naar het plaatsen van losse onderdelen en aanpassingen.

De Rhinestonekit vindt u bij ons in de webwinkel.

 


December 2016 - Printbare Stickerkit (Live online les)

December 2016  Printbare Stickerkit

De printbare stickerkit geeft ons de mogelijkheid om eenvoudig labels te maken en deze uit te snijden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Alles uitgebreid uitgelegd in deze live online les.

De Printbare Sticherkit vindt u bij ons in de webwinkel.

 
Roteren patroon in Canvas

SnC  Roteren patroon in Canvas

Het roteren van een patroon kan op verschillende manieren. zowel bij instellingen als direct op het patroon. Beide hebben voor en nadelen.

 


Januari 2018 - Patroonvolgorde en lagen (Live online les)

SCAL  Januari 2018  Patroonvolgorde en Lagen

Voor het oppakken en verwerken van patronen is het goed om rekening te houden met de volgorden van de op elkaar liggen delen. In deze les de aandachtspunten hiervoor.

 

 


Cm of Inches wijzigen voor maten

SNC  CM of inches voor maten

De maten op de mat en voor de patoononderdelen kunnen ingesteld worden in cm of Inches. Net wat u zelf prettig vindt. In deze instructie film wordt uitgelegd, hoe dit gewijzigd kan worden.

 


Verwijderen patronen uit Mijn Projecten

SnC  Verwijder patronen uit Mijnprojecten

Binnen mijn projecten van Canvas worden al uw eerder gemaakte patronen opgeslagen. Soms kunnen hiervan patronen weggegooid worden, in deze instructiefilm uitleg over het verwijderen van patronen.

 


Openen van verschillende bestandsformaten

Openen verschillende bestandsformaten

Patronen voor snijplotters zijn er in verschillende formaten. Voor het verwerken op een Brother machine is er een .FCM (of .SVG_ formaat nodig. In deze instructiefilm krijgt u uitleg over de mogelijkheden en de de verschillende formaten en conversier (onzet) mogelijkheden

De website voor het converteren vindt u hier.

 


September 2017 - Uitlijnen en zoomfuncties (Live online les)

SnC LOL  september 2017 uitlijnen en zoomfuncties

Het uitlijnen van patronen en teksten geeft de mogelijkheid om een patroon er verzorgd uit te laten zien. Daarnaast is in- en uitzoomen een belangrijke functie bij het nauwkeurig aanpassen van patronen.

 


Maken van Teksten

SnC Tekst toevoegen web

In deze instructiefilm uitleg over het maken van teksten en de mogelijkheden hierbij.

 


Openen Vormen en Patronen

SnC Openen vormen en patronen web

Uitleg over het openen van bestaande patronen.

 


Handvatten bij selectie

Handvatten bij selectie

Wanneer een patroon geselecteerd wordt, verschijnen een aantal handvatten rondom het patroon. In deze instructiefilm geven we uitleg over de verschillende soorten handvatten en de functies.

 


Matgrootte en snijbereik instellingen

matgrootte en snijbereikinstellingen

Er zijn verschillende formaten en soorten matten. Dit verschilt per te verwerken materiaal en apparaat.Hoe kunnen deze ingesteld en aangepast worden.

 


Perfect ronde cirkels in patroon

Perfect ronde cirkels in patrron

Na het importeren van een afbeelding als een patroon, zijn de cirkels niet altijd perfect rond. Hoe kan dit worden gecorrigeerd met de basis figuren uit canvas.

 


Gebruik en aanpassen van de juiste afbeelding voor digitaliseren

Gebruik en aanpassen van de juiste afbeelding voor digitaliseren

Bij het inlezen van een afbeelding is het belangrijk dat een afbeelding een goede kwaliteit heeft. In deze instructiefilm uitleg over de details bij het ophalen van een afbeelding en het vergroten van een afbeeldingsformaat. Download de afbeelding van minnie hier.December 2016 - Basis bewerkingen (Live online les)

December 2016  Basis bewerkingen

Binnen Canvas zijn er een groot aantal basis handelingen om met patronen te werken. Deze worden in deze Live Online les uitgelicht.

 


Mei 2016 - Uitlijnen van motieven (Live online les)

Mei 2016  Uitlijnen van motieven

In deze online les hebben we aandacht besteed aan de verschillende manieren van uitlijnen van patronen binnen de Canvas Software. Daarnaast hebben de vraag van een cursist beantwoord, waarbij uitleg gegeven wordt over het toepassen van snij en tekenlijnen.

 


Mei 2016 - Omtrek en verwijderen bestanden uit canvas (Live online les)

Mei 2016  Omtrek en verwijderen bestanden uit canvas

In deze instructiefilm wordt uitleg gegeven over het inladen van een afbeelding en het ontwerpen van een omtrek patroon. Daarnaast wordt gekeken hoe patronen die niet meer nodig zijn in Canvas verwijderd worden.

 


Juni 2016 - Samenvoegen en groeperen (Live online les)

Juni 2016  Samenvoegen en groeperen

Wat zijn de verschillen tussen samenvoegen en groeperen. Enkele voordelen van deze functies. Het samenvoegen van een rand aan een kaart of letters van een woord. Vraag van een abonnee, het digitaliseren van een simpele afbeelding.

 Juni 2016 - Samenvoegen en groeperen vervolg (Live online les)

Juni 2016  Samenvoegen en groeperen vervolg

Tijdens deze les wordt er ingegaan op het verschil tussen groeperen en samenvoegen en de verschillende manieren van samenvoegen. Aan de hand van een vraag van een deelnemer wordt er gekeken hoe een bestaand patroon aangepast of compleet gemaakt wordt. Dit door punten te verplaatsen of nieuwe lijnen te trekken.Mei 2018 - Monogrammen maken (Live online les)

Mei 2018  Monogrammen

Plaats letters in een mooie ronding en versier deze met een rand. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

 

 


Mei 2018 - Zon met tekst (Live online les)

Mei 2018  Zon met tekst

Omzetten van een simpel patroon naar meerdere kleuren en het toevoegen van tekst als blockout.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


December 2017 - Popup letters (Live online les)

LOL december 2017  Popup letters

Wat is er leuker dan een 3D effect in een kaart maken! In deze onine les kijken we naar het maken van Popup letters in een kaart.

 

 


Foutmelding bij samenvoegen (Vraag An)

SnC  Foutmelding bij samenvoegfunctie

Bij gebruik van de samenvoegfunctie komt vaak de foutmelding "Kan deze bewerking niet uitvoeren op een open pad of een pad dat zichzelf kruist. (ErrS07). In deze instructiefilm geven we uitleg over de oorzaak en oplossing van deze melding.

Download het voorbeeld patroon hier.

 


Oktober 2017 - Blockout - Theetijd (Live online les)

LOL  Oktober 2017  Blockout

Bij een blockout patroon wordt een afbeelding doorgezet in de achtergrond. Alleen de overlappende delen blijven zichtbaar, de rest valt weg.

Download de afbeelding van theekop en theepot hier.

 


Maken van Teksten

SnC Tekst toevoegen web

In deze instructiefilm uitleg over het maken van teksten en de mogelijkheden hierbij.

 


Juni 2017 - Pop-up Letters (Live Online Les)

Juni 2017  pop up letters

Hoe worden letters en cijfers uit een willekeurig lettertype omgezet naar pop-up letters.

Waar moet bij letters met twee aansluitingen op de vouwlijn rekening mee gehouden worden? De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd.

 


Pop-up Letters DINA - Vraag Ingrid

Pop up Letters DINA  Vraag Ingrid

Deze instructiefilm geeft uitleg over het maken van een uitgesneden tekst die aan de onderzijde vast blijft in bijvoorbeeld papier. Waar moet bij letters met twee aansluitingen op de vouwlijn rekening mee gehouden worden? De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd.Cijfers en tekst uit basisvorm snijden en omhoog vouwen

Cijfers en tekst uit basisvorm snijden en omhoog vouwen

Deze instructiefilm geeft uitleg over het maken van een uitgesneden tekst die aan de onderzijde vast blijft in het papier en vanuit daar omhoog geklapt kan worden. De ontwerptechniek wordt in Canvas uitgelegd, waarna het patroon gesneden wordt met de ScanNcut.Letters of figuren in een boog

Letters of figuren in een boog

Het plaatsen van letters of figuren in een boog is niet standaard mogelijk in Canvas, maar kan met wat hulplijnen makkelijk gemaakt worden.

 


Letters of figuren in een boog - Hulplijnen uitlijnen

Letters of figuren in een boog  Hulplijnen uitlijnen

Letters in een boog plaatsen is goed te doen aan de hand van een cirkel, soms is het dan wel lastig om de letters op gelijke afstand te verdelen. Door het plaatsen van hulplijn, kan er een precies gelijke afstand genomen worden. Het is wat wiskundig, maar geeft mooie gelijke tekst.Letters of figuren in een boog - samengesmolten letters

Letters of figuren in een boog  samengesmolten letters

Teksten kunnen in een boog geplaatst worden. Het samenvoegen van de letters geeft een extra leuk effect.

 


September 2016 - Tekst mogelijkheden (Live online les)

September 2016  Tekst mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er voor teksten. Letters bewerken of samenvoegen, misschien een schaduwlijn toevoegen of een volledig vak. In deze Live Online les wordt het allemaal behandeld.

 April 2018 - Rhinestones (Live online les)

April 2018  Rhinestones

Verander een patroon naar een Rhinestone patroon (voor hotfixsteentjes). Wat zijn de aandachtspunten en hoe kan een patroon opgesplitst worden. Hier wordt naar gekeken in deze online les.

Download de gebruikte afbeelding en patronen hier.

 

 


Rhinestone Langs Lijn - Hondje

Rhinestone Langs Lijn  Hondje

Wat voor soort afbeeldingen zijn geschikt om een lijn Rhinestone patroon te maken. Wat voor verschil geeft het formaat van het patroon en de steentjes. Dit alles wordt in deze instructiefilm uitgelegd.Mei 2017 - Rhinestone module (Live online les)

Mei 2017  Rhinestone module web

Wat zijn de aandachtspunten voor het omzetten naar een Rhinestone patroon vanaf een bestaand patroon. En hoe kan deze aangepast worden? Dit wordt in deze Live online les besproken.

 


November 2016 - Rhinestonekit (Live online les)

November 2016  Rhinestonekit

Ontwerp eigen rhinestone (hotfix) mallen om snel ontwerpen over te kunnen zetten op uw project. Wat zijn de mogelijkheden van de Wizard en de manieren van opvullen.

 


November 2016 - Rhinestonekit vervolg (Live online les)

November 2016  Rhinestonekit vervolg

Ontwerp eigen rhinestone (hotfix) mallen om snel ontwerpen over te kunnen zetten op uw project. Er wordt wat dieper op ingegaan dan in de vorige Live online les. Zo wordt er gekeken naar het plaatsen van losse onderdelen en aanpassingen.

 Juni 2017 - Printbare stickerkit (Live Online Les)

Juni 2017  Printbare stickerkit

Tijdens de online les van begin juni hebben we gekeken naar de mogelijkheden van de Printbare stickerkit. Maar vooral ook naar de mogelijkheden om de labels net wat meer naar onze eigen smaak te maken.

 


Labels printen via PDF voor Printbare Stickerkit

Canvas  Labels printen via PDF

Na het ontwerpen van tekeningen en/of labels, kunnen de afbeeldingen naar een PDF geëxporteerd worden om te printen. Na het printen wordt het transparante lamineervel toegevoegd en het motief uitgesneden met de snijfunctie van de ScanNcut.

 


Kleuren afbeelding omzetten mbv stickerkit module - AAC 1899

Kleuren afbeelding omzetten mbv stickerkit module  AAC 1899

Het omzetten van een afbeelding naar een snijpatroon wordt vanuit canvas gedaan. In deze instructiefilm is aandacht voor het perfectioneren van lijnen en het apart opslaan van de verschillende kleurblokken. In veel gevallen kan het fijn zijn om hierbij de te digitaliseren afbeelding op de achtergrond te laden. Dit is mogelijk wanneer de printbare stickerkit geactiveerd is.

 


December 2016 - Printbare Stickerkit (Live online les)

December 2016  Printbare Stickerkit

De printbare stickerkit geeft ons de mogelijkheid om eenvoudig labels te maken en deze uit te snijden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Alles uitgebreid uitgelegd in deze live online les.

 


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95